Zoek het eens in je omgeving

Zoek het eens in je omgeving

De support van liefdevolle mensen en een inspirerende omgeving om mij heen. Ik geloof erin dat dát bepalend is voor mijn welzijn, mijn veerkracht, mijn levensenergie. Schenk jij daar ook aandacht aan? Of ben je vooral bezig met wat je zélf beter zou ‘moeten’ doen?

Het is de makke van deze tijd: verhalen over persoonlijke successen die jou vertellen dat je alles kunt bereiken wat jij wilt, als je jezelf maar de juiste mindset en gedrag aanmeet.

Wat als dat niet lukt?

Dan ben je dus de sukkel die niet mee kan komen. Je hebt niet hard genoeg je best gedaan. Of je wil gewoon niet graag genoeg.

Ik heb bij coachklanten ervaren dat ze geneigd zijn om mee te gaan in die gedachte. Ze stellen zichzelf als vanzelfsprekend de vraag: “Wat zou IK voortaan béter moeten doen?” Hun grote vermogen tot zelfreflectie staat hier volledig in dienst van.

Lieve HSP. Het wordt tijd dat jij jezelf hierin gaat ont-schuldigen. Dat jij 1 op de 5 mensen bent die hoogsensitief is, betekent niet dat het altijd aan jou ligt.

Als hoogsensitief mens hangt jouw welbevinden immers samen met jouw gevoel van ‘thuis horen’ in het grote geheel (in het Engels zo mooi “belonging” genoemd). Op ieder niveau. Je partner, gezin, ouders, collega’s, sportvereniging, woonplaats, land, de wereld…

Als daarin een disbalans is, bijvoorbeeld doordat je werk ongeschikt voor je is, voelt dat alsof je een deel van jezelf kwijt bent. In deze tijd is dan vaak de standaardgedachte dat je dan ‘met jezelf aan de slag moet’.

Maar als jouw probleemsituatie is wat jou van jezelf heeft weggedreven, hoe denk je dan enkel in jezelf de oplossing te vinden?

Wat ik je op het hart wil drukken is om in jouw zoektocht je blik te verruimen. Onderzoek je werkomgeving. Check jouw sociale netwerk. Of zoiets vanzelfsprekends als de inrichting van je huis. Zijn die nog wel passend voor je?

Aanpassingen in je omgeving kunnen namelijk nét zo goed de sleutel zijn om jou weer te doen openbloeien.

En besef bij ALLES wat je doet dat je het niet helemaal alleen hoeft te doen.

Dat je:
– Om hulp mag vragen
– De steun van fijne mensen nodig hebt
– Mag erkennen dat situaties zich ook buiten jouw invloed om kunnen voltrekken

Vol overgave durven ontvangen. Dát is de weg van Sensitief Meesterschap.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *