HSP en energiek de dag door. Het kan!

HSP en energiek de dag door. Het kan!

Het was vakantie geweest. Ik voelde me opgeladen. Ideeën over de start van mijn eigen onderneming die al een tijdje bruisten in mijn hoofd stonden te trappelen om werkelijkheid te worden. In plaats daarvan kregen mijn man en ik gelijktijdig zware buikgriep. En nadat we dat overleefd hadden hobbelde onze dochter er met een zware verkoudheid nog ruim een week achteraan. De wijze woorden van mijn collega-ondernemers ‘dat je toch wel op tijd moet beginnen met het posten van content, zodat mensen je kennen als je een live-dag aankondigt’ ervoer ik al die tijd als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Ineens was ik twee weken verder. In november is mijn eerste live-dag en ik had nog NIETS gedaan. Paniek! De zin die ik in eerste instantie had om aan de slag te gaan was volledig verdwenen.

En toen besefte ik het. Ik had die hele periode van fysieke malaise aan mijn zelfopgelegde ‘moeten’ van een perfecte voorbereiding vastgehouden, terwijl de omstandigheden dat al láng niet meer toelieten. Ik had minstens twee kilo verloren (ik bespaar je de details), gevolgd door nachtenlang slaapgebrek en een dochter die niet naar de opvang kon. Het ontbrak me aan de broodnodige hersteltijd om überhaupt weer ergens zin in te krijgen en nóg dacht ik dat ik als een geoliede marketingmachine hoorde te functioneren?!?

De uitdaging voor een HSP: energiemanagement

Het is een valkuil van een hoogsensitieve, veeleisende persoon die je misschien maar al te goed kent. Je ziet hoe alles samenhangt, hoe het beter kan, laat je wellicht meevoeren door het enthousiasme vanuit je omgeving en je gaat ervoor. Maar soms blijk je onderweg niet meer zo intrinsiek gemotiveerd te zijn als je in eerste instantie leek. Toch ga je door omdat je niemand wil teleurstellen (vooral jezelf niet), terwijl je eigenlijk rust zou moeten nemen. Totdat je alleen nog vaart op je wilskracht om de klus geklaard te krijgen. Wat je goed doet doe je goed, dus je ontvangt alle waardering van je omgeving. Maar innerlijk voel je je leeggezogen.

Uit ervaring weet ik dat dit héél ver kan gaan, tot een burn-out of bore-out aan toe. Inmiddels heb ik geleerd mijn gevoel van moeten te herkennen en veel eerder in te grijpen. Ik heb inmiddels mijn persoonlijke recept gevonden om mijn energie beter vast te houden. Ik ben er een leukere en meer ontspannen vrouw en moeder door geworden. Maar bovenal voel ik me opgelucht; alsof ik eindelijk vrijuit kan ademen.

Aan de slag met ‘Energiek Hoogsensitief’

Het is voor jou, jij prachtige hoogsensitieve vrouw – die zoveel in haar mars heeft, maar het zichzelf ook heel moeilijk kan maken – dat ik dit geschenk aan je door wil geven. Het laag voor laag afpellen van wat je jezelf oplegt, totdat jouw vreugdevolle essentie weer de ruimte krijgt.

Ik zou het superleuk vinden om met je in contact te komen en hiermee samen aan de slag te gaan. Daarom houd ik op donderdag 11 november 2021 een live-dag op een fijne locatie midden op de Veluwe rondom het thema ‘Energiek hoogsensitief’. Energie is namelijk de basis vanuit waar al het andere makkelijker wordt.

Neem vooral contact op als je interesse hebt, want ik heb plek voor maximaal 4 personen. Dan vertel ik je álles wat ik er tot nu toe over weet. Ik ben namelijk nogal laat begonnen met voorbereiden…

Maak kennis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *